TARJA     


KUKA MINÄ OLEN?

Lähdin junalla Etelä-Karjalasta 16-vuotiaana kohti Kuopiota kalakukkojen maahan kokeilemaan siipiäni ja itsenäistymään, minulle uuteen maailmaan. Sain paikan kotiapulaisena, jossa viihdyin hyvin kotiaskareita ja perheen lapsia hoidellen. Olin myös perhepäivähoitajan apulaisena ja kävin päiväkotiapulaislinjan, josta lähdin miehelään Oulun lääniin. Mieheni kotitilalla opin maataloutta, lypsytekniikan ja voin kirnuamisen sekä juustoleivän ja leivän paistamisen. Kiinnostuin maataloudesta siinä määrin, että menin Runnin emäntäkouluun ja koin emännän tehtävän minulle hyvin rakkaaksi.

Muutimme omaan asuntoon ja lähdin opiskelemaan hoitoalaa ja sitä opiskelua onkin jatkunut aina näihin päiviin asti. Toimin 25 vuotta vanhustyössä, vuodeosastolla, kotisairaanhoidossa ja neuvolantätinä sekä äitiysneuvolassa. Halu vaikuttaa myös nuorten tulevaisuuteen, heille ammatillisen avun antamiseen ja järjestötoiminnan kehittämiseen sai minut nykyiseen työtehtävääni. Perheeni, mieheni Pekka ja lapseni Satu ja Jussi sekä heidän perheensä ovat kasvaneet osaksi auttamisen maailmaa.

Minusta ja perheestäni tuli piraattisavolaisia vuonna 2000 etsiessäni paikkaa lastensuojelutoiminnan aloittamiselle. Löysin historiallisen kartanomiljöön juuri tätä toimintaa varten ja olemmekin jo 18 vuotta tehneet suurella sydämellä tätä työtä.

Nykyään jo aikuiset lapseni ovat mukana toteuttamassa tätä unelmaa ja meillä onkin tällä hetkellä kaksi toimintayksikköä.

Järjestövaikuttaminen ja yhteiskuntavaikuttaminen ovat aina kiehtoneet minua ja olen ollut Savon yrittäjien toiminnassa ja hallituksessa mukana aina vuodesta 2001 lähtien. Kiuruveden yrittäjien puheenjohtajana olen toiminut kahteen otteeseen ja nykyisin olen Savon yrittäjien puheenjohtaja.

Nyt 54-vuotiaana erityistason perheterapeuttina koen perheiden hyvinvoinnin tärkeäksi osaksi tulevaisuuden Suomea, jossa kaikilla pitää olla tasavertaiset mahdollisuudet ja oikeudet saada sitä, mikä mahdollistaa yksilöllisen toiminnan ja kehittymisen sekä hyvän tulevaisuuden.

Yrittäjyyden merkitys tulevassa muuttuvassa maakuntauudistuksessa nousee keskeiseksi osaksi hyvinvointiyhteiskuntaamme, koska yrittäjyys tuo lisää työpaikkoja ja tuloveroja kunnille.